Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

„Сурва“ 2023 - град Перник / International Masquerade Games Festival Surva - Pernik

XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2023 продължи цели три дни, като бяха представени уникални фестивални дефилета и мно...



XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2023 продължи цели три дни, като бяха представени уникални фестивални дефилета и многобройни съпътстващи събития. Повече от 10 000 участници от цялата страна и чужбина представиха обичаите на родните си места на площад „Кракра“ и доказаха, че традицията е жива. 
„Скъпи участници, благодарение на вас "Сурва" е най-мащабният маскараден фестивал в Европа“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев след представянето на последната маскарадна група - "Йорданови Арт и приятели". Той изказа специални благодарности на Министерство на културата и Национален фонд култура за тяхната подкрепа. „Без нея нямаше да можем да осъществим фестивала в този мащаб, с този цвят и посещаемост. Благодаря им и за изключително ценното и ползотворно сътрудничество“, каза още Кръстев. Зам.-кметът на община Перник добави, че тазгодишният фестивал е надминал очакванията на всички гости и участници. „Очакваме всички вас на XXX юбилеен Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2024 г.“, завърши Стефан Кръстев.
След празничните илюминации всички се хванаха на хорото с квартет „Славей“ и народната певица Лилия Семкова.
Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" се организира от Община Перник и фондация "Култура Перник" под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд "Култура", "Конкурс за субсидии за проекти с национално значение за 2022 г."

Фестивал Сурва 2023 - град Перник
Лого - Община Перник, Марина Стоянова - автор на визията на Сурва 2023
Музика: Взаимствана от NapsterBOX - YouTube канал https://www.youtube.com/watch?v=bb9sCwtoRk0



No comments

Реклама

Заснемане на кукери