Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

Водещи модни тенденции за 2024 г. при дамските дрехи

  В тази статия ще ви запознаем с водещите модни тенденции в облеклото за 2024 г. Кожа Кожата отново се оказва една от ключовите тенденц...

 

В тази статия ще ви запознаем с водещите модни тенденции в облеклото за 2024 г.

Кожа

Кожата отново се оказва една от ключовите тенденции за сезон есен/зима. Ако са ви омръзнали класическите комплекти с кожени панталони, съветваме ви да обърнете внимание на роклите с асиметрична кройка. Например дамски рокли с едно рамо или интересни поли с асиметрия.

Изкуствена кожа с косъм и връхни дрехи от плюш

Палтата от имитация на кожа с косъм се превърнаха в хит за есенно-зимния сезон и никой не беше изненадан. В допълнение към палтата от изкуствена кожа и палтата с кожена украса, обърнете внимание на аксесоарите и обувките. Клъчове от еко-кожа с косъм или чифт кожени обувки ще се превърнат в акцентиращ детайл от вашата визия и определено ще привлекат вниманието към вас.

Офис облекло

Модните къщи продължават да преосмислят обичайния офис стил и да го правят по-интересен и подходящ за носене извън работа. Не забравяйте да си купите актуален костюм с пола или панталон (или по-добре и двете наведнъж) и не се колебайте да добавяте обем и връхни дрехи със сложна кройка към деловите си комплекти.

Вталена кройка

Прилепналите дамски сака, палта и якета ще добавят женственост към външния ви вид и визуално ще коригират фигурата ви. Подходящи са както лаконичните модели сака за пролетта,  подчертаващи фигурата, така и вариантите с по-мъжествена линия на раменете или допълнителен обем в бедрата. Можете да направите акцента върху талията на дамското сако още по-очевиден с помощта на колан.



Нули

Ако не сте имали възможност да изпробвате тенденциите на 2000-та и 2020-та  години, сега е моментът!  Тесните кройки на роклите, изрязаните топове, карго-поли и панталони, тесните жилетки, корсетите и други детайли от гардероба, които всички модни инфлуенсъри в онези години носеха от глава до пети, ще останат с нас поне през следващите шест месеца.

Стил на бельото

„Стилът на бельото“ при дамските рокли и топове продължава да набира скорост. Не се отказвайте от плавните комбинации, топовете с дантелена украса, корсетите, полупрозрачните бодита и копринените сутиени дори с настъпването на есенно-зимния сезон. Всички тези чудесни елементи се съчетават перфектно с меки обемни пуловери, жилетки и вълнени сака.

Деколтета и интересни кройки

През 2024 г. на мода са полите с дължина мидакси и чувствени разрези до бедрото, дамските рокли с отворена талия и гръб, топовете с много дълбоки V-образни деколтета и други детайли, които разкриват части от   тялото.

Като алтернатива на разкроените поли, обърнете внимание на подчертаните рамене. Например топове с прорези или дамски рокли с напълно открита линия на раменете. Ще се наблюдава и тенденция за блузи с привличащи вниманието изрязани рамене, които могат да се стилизират, включително с елементи в делови стил.

Много блясък

Акцентът върху максималният блясък отново е една от основните тенденции за следващия сезон. Дамските рокли, топовете, полите и други дрехи, украсени с цветни пайети, ще бъдат особено актуални през пролетта и лятото на 2024 г. През зимата трябва да се оглеждате за вечерни рокли с модерен метален ефект.

Волани

Друга тенденция, която доказва завръщането на женствеността, са воланите. През новия сезон на модните подиуми дефилираха модели в ризи, топове, дамски рокли и поли с ефирни волани от талията. Воланите и тази година ще придадат динамика на силуетите и ще създадат красив акцент върху талията. Ще трябва обаче да изчакате да се затопли, за да не скриете красотата на роклите под пластове връхни дрехи.

Прозрачни материи

През 2024 г. всичко ще бъде изработено от полупрозрачни материи: от вече познатите дамски рокли, блузи и панталони до обувки и аксесоари. Не си го представяте? През следващата година задължително си купете обувки със силиконови каишки и допълнете визията си с мрежеста шапка.

Многопластови образи

За идващата пролет дизайнерите отново ни предлагат да разгледаме необичайни многопластови визии с поли и рокли, носени върху панталони. Да, тенденцията е двусмислена, но изглежда интересно!

Пълен овърсайз

И не на последно място: тоталният oversize ще бъде в противовес на вталената кройка. Дамски сака и обемни якета с два или дори три размера по-големи, обемни пуловери, широки панталони, ризи с мъжка свободна кройка, дълги ръкави и други елементи, сякаш взети назаем от чужд гардероб, трябва непременно да се появят във визията ви.

Огромният избор от стилове и тенденции ще позволят на всяка дама да създаде своите уникални и оригинални комбинации в облеклото. Експериментирайте смело!

 

 


No comments

Реклама

Заснемане на кукери