Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

👹 Над 10 000 участника от цял свят се очакват на Сурва 2024 в Перник

На 26 – 28 януари 2024 ще се проведе най-големият маскараден фестивал в Европа! В тези дни улиците на града ще бъдат пълни с кукери - мъже, ...



На 26 – 28 януари 2024 ще се проведе най-големият маскараден фестивал в Европа!


В тези дни улиците на града ще бъдат пълни с кукери - мъже, облечени в ярки костюми и носещи различни маски, украсени с камшици, цветя и огледала. Те изпълняват традиционни ритуални танци, скачат и извършват различни символични действия, с които се вярва, че изгонват злите сили и прочистват града от лошото. Събитието е изключително живописно и ярко, като представлява комбинация от фолклорни изпълнения, музика и танци. Посетителите на фестивала могат да се насладят на разнообразни фолклорни песни и танци, както и на традиционни български ястия и напитки. В рамките на фестивала се провеждат и различни състезания и награди за най-добре облечен кукер, най-добър танцьор и други категории. Също така, туристите имат възможността да се запознаят с българската култура и традиции, като посетят местни занаятчийски работилници и изложби.


🔔 Най-големият маскараден фестивал в Европа се завръща в Перник от 26 до 28 януари!
👹 Над 10 000 участника от цял свят в 3 фестивални дни!
🎉 Очакваме те, за да ЛИКуваме по Сурва заедно!

В заключение, Сурва 2024 в Перник ще бъде голямо и вълнуващо събитие, което ще предостави на посетителите възможността да се потопят в българската фолклорна традиция и да се насладят на неповторима атмосфера от радост и празничност.


No comments

Реклама

Заснемане на кукери